Check die trailer! Mechanic: Ressurection

   5669  

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de nieuwe actiefilm van Jason Statham: Mechanic: Resurrection.

Het actiegenre is bezig aan een soort revival in Hollywood en dat is geweldig nieuws voor liefhebbers van het betere knal-, sla- en in your face geweld. Na de grote successen in de jaren zeventig en tachtig toen mannen als Clint Eastwood, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude van Damme, Chuck Norris en Bruce Willis met hun actierollen van het witte doek spatten, hebben we het de laatste jaren vooral héél veel met animatie, superhelden en thrillers moeten doen. Ook prima, maar soms heb je als man (of als vrouw) gewoon even behoefte aan een portie ouderwets schieten en rammen!

Lees ook: TrailerTrash The Shallows

Voor actie moet je bij Statham zijn

Dé huidige man op actiegebied heet Jason Statham. Of nou ja, huidig... sinds zijn doorbraak in het geweldige Lock, Stock and Two Smoking Barrels uit 1998 schitterde hij in de ene na de andere actiefilm. Ga maar na: Mean Machine (2001), The Transporter (2002), Cellular (2004), Transporter 2 (2005), Revolver (2005), Crank (2006), War (2007), Death Race (2008), Transporter 3 (2008), Crank: High Voltage (2009), The Expendables (2010), The Mechanic (2011), The Expendables 2 (2012), Fast & Furious 6 (2013), The Expendables 3 (2014) en Furious 7 (2015). Stuk voor stuk actiefilms en allemaal met The Stath als één van de hoofdrolspelers.

Het moge duidelijk zijn: zoek je als regisseur tegenwoordig naar actie, dan móét je Statham inhuren. En daar zit ook wel meteen de crux. Want er is nu wel meer actie in de bios dan enkele jaren geleden, maar er zijn niet heel veel verschillende acteurs voor de hoofdrollen. Niet dat Statham een slecht acteur is – een Oscar zal hij nooit winnen, maar hoeveel hebben Schwarzenegger en Willis er? – maar hij vormt samen met Dwayne 'The Rock' Johnson (44) en Vin Diesel (48) zo'n beetje de laatste der actieacteurs. En ook Jason Statham is inmiddels 'al' 48 jaar oud. Keanu Reeves liet in het verrassend goede John Wick twee jaar geleden zien prima uit handen en voeten te kunnen met geweld, maar ook hij is inmiddels met zijn 51 geen jonge hond meer. Waar blijven de nieuwe rauwdouwers? De nieuwe Dirty Harry, John Rambo, John McClane of Conan? Dat is dé grote vraag in Hollywood.

Lees ook: TrailerTrash 31

Check die trailer!

Tot die nieuwe generatie opstaat moeten we vooral koesteren wat we wél hebben. Godzijdank is er Statham, die ons binnenkort met The Mechanic: Resurrection weer trakteert op een flinke dosis actie en spektakel. In het vervolg op The Mechanic uit 2011 zien we dat huurmoordenaar Arthur Bishop (Statham) na alle ellende uit het origineel (waarin zijn partner hem wilde doden) het killerleven noodgedwongen weer oppakt, nadat iemand de liefde van zijn leven (Jessica Alba) ontvoert. Om haar terug te krijgen, moet hij drie vrijwel onmogelijke moorden plegen. Maar onmogelijk komt in het woordenboek van Bishop niet voor. Mechanic: Resurrection oogt als een heerlijke actiefilm. Vinden wij, tenminste. Maar oordeel vooral zelf en check die trailer!

Mechanic: Resurrection is vanaf donderdag 1 september in de Nederlandse bioscopen te zien.

  • Dennis de Vos