Check die Trailer! Kong: Skull Island

   5309  

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op één van dé grote films van volgend jaar, Kong: Skull Island.

De film King Kong uit 1933 is misschien wel één van de grootste klassiekers die Hollywood ooit heeft voortgebracht. Het verhaal, over een gigantische mensaap die door ontdekkers van een afgelegen eiland wordt geplukt en vervolgens in het theater eindigt om te ontsnappen en hierna heel New York onveilig maakt, is wereldberoemd en werd meerdere keren opnieuw verfilmd. Het meest recent door Lord of the Rings regisseur Peter Jackson, die met zijn King Kong in 2005 drie Oscars wist te winnen.

Lees ook: TrailerTrash The Girl on the Train

Reusachtige wezens

In maart volgend jaar brengt de jonge Amerikaanse filmregisseur Jordan Vogt-Roberts (The Kings of Summer, Single Dads) Kong: Skull Island naar het witte doek, een soort-van vervolgfilm die zich afspeelt na de avonturen van de enorme gorilla in New York. We maken kennis met kapitein James Conrad, die samen met een expeditieteam koers zet naar het bizarre Skull Island, omdat zijn broer vermoedelijk daar schipbreuk heeft geleden. Het team is zwaarbewapend, maar weet al die jaren later niet echt wat ze moeten verwachten op het eiland, waar veel dingen groter zijn dan in de normale mensenwereld.

Stijd op leven en dood

Wat volgt is een wanhopige zoektocht, waarbij men alles op alles zet om King Kong, de absolute koning van het eiland, zo min mogelijk te storen. Maar goed, een Kong-film waarbij de gorilla niet alles kort en klein slaat, dat is natuurlijk not done. En dus komt het team in een oneerlijke strijd terecht. Een strijd op leven en dood in een voor hun volledig onbekende en levensgevaarlijke wereld.

Lees ook: TrailerTrash Imperium

Check die trailer!

Regisseur Vogt-Roberts heeft een indrukwekkende cast tot zijn beschikking gekregen om van Kong: Skull Island dé blockbuster van het voorjaar van volgend jaar te maken. Tom Hiddlestone (Thor, The Avengers), Oscarwinnares Brie Larson (Room, Trainwreck), Toby Kebbell (Dawn of the Planet of the Apes, Warcraft) en oudgedienden Samuel L Jackson (Pulp Fiction, Django Unchained) en John Goodman (The Big Lebowski, O Brother, Where Art Thou?) geven allemaal acte de presence. Levert al die Hollywoodervaring ook een geweldige film op? Check die trailer en oordeel zelf!Kong: Skull Island is vanaf donderdag 9 maart 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien.

  • Dennis de Vos