Check die trailer! Kingsman: The Golden Circle

   6244  

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op Kingsman: The Golden Circle.

Regisseur Matthew Vaughn (Stardust, X-Men: First Class, Kick-Ass) is een man met een bijzonder verleden. Jarenlang denkt hij dat hij de buitenechtelijke zoon is van een affaire tussen zijn moeder en de vorig jaar overleden Hollywood-acteur Robert Vaughn. Onterecht, want hij blijkt verwekt te zijn door George Albert Harley de Vere Drummond, peetzoon van koning George IV die weer de vader is van de huidige Britse koningin Elisabeth. Als jonge jongen weet hij niets van zijn adellijke bloed, maar ook zonder oud geld lukt het de jonge Matthew om zichzelf op te werken tot miljonair en succesvol filmmaker, dankzij de enkele duizenden euro's die hij op 24-jarige leeftijd in ruil voor een producerschap leent aan zijn goede vriend Guy Ritchie voor diens film Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Die film werd een kaskraker en leverde Vaughn, die altijd die achternaam als artiestennaam is blijven gebruiken, meer dan negen miljoen euro op. Geld dat hij voor een deel zeer succesvol herinvesteerde in Ritchies nieuwe kaskraker Snatch. Genoeg om naar Hollywood af te reizen en het daar proberen te maken als filmregisseur.

Lees ook: TrailerTrash Alien: Covenant

Logisch vervolg

Zijn eerste film waarbij hij zelf de regie nam was de film Layer Cake uit 2004, waarmee acteur Daniel Craig zijn uitverkiezing als nieuwe James Bond verdiende. De film over een cocaïnedealer die nog één laatste slag hoopt te slaan voor zijn pensioen, leverde Vaughn de reputatie op van regisseur die van een uitgekauwd onderwerp toch nog een verrassende film weet te maken. Nadat de hele X-Men reeks na X-Men: The Last Stand dood en begraven leek, vroeg 20th Century Fox hem om de superhelden nieuw leven in te blazen. Gezien het enorme succes van X-Men: First Class (ruim 350 miljoen euro) lukte dat aardig. In 2014 verrast hij opnieuw door met Kingsman: The Secret Service een spionagefilm te maken over een geheime Britse organisatie die de wereld moet redden en daarmee qua opbrengsten 007 weet te evenaren: ruim 400 miljoen euro. Een vervolg kan daarmee dus ook niet uitblijven.

Lees ook: TrailerTrash The Mummy

Check die trailer!

Nadat in het eerste deel geheim agent Harry Hart (Colin Firth – Bridget Jones) de jonge Gery 'Eggsy' Unwin (de talentvolle Taron Egerton – Eddie the Eagle) rekruteert als zijn protegé om de slechterik Richmond Valentine (wie anders dan Samuel L. Jackson) te verslaan, moet Unwin het ditmaal zelf zien te redden. Zijn rolmodel Hart is immers opgeblazen, waardoor hij het nu moet doen met zijn Amerikaanse tegenhanger Statesman (Channing Tatum – Magic Mike). Grote slechterik is ditmaal de doorgaans zo brave Julianne Moore (Hannibal, The Lost World: Jurassic Park), maar juist door van haar het criminele meesterbrein Poppy te maken tovert Vaughn weer een bijzonder konijn uit de hoge hoed. En wacht, op het eind van de trailer. Is dat niet... Colin Firth? Maar die was toch dood? Hoe zit dat? Check vooral die trailer en oordeel zelf!

Kingsman: The Golden Circle is vanaf donderdag 21 september in de Nederlandse bioscopen te zien.

  • Dennis de Vos