Check die Trailer! Fantastic Beasts and where to Find Them

   9051  

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de nieuwe film van de schrijfster van Harry Potter: Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Sinds het laatste deel in de indrukwekkende Harry Potter reeks (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 uit 2011) is het vijf jaar lang vrij stil geweest rond schrijfster J.K. Rowling. Maar goed, wie kan haar dat eigenlijk ook kwalijk nemen na zeven megasuccesvolle boeken en acht minstens zo goed scorende films (het laatste boek verscheen in twee delen om de franchise nog één laatste keer uit te melken). In 2012 schreef ze nog wel het boek The Casual Vacancy, dat vorig jaar eveneens verfilmd werd, maar verder geniet Rowling van de ongeveer één miljard euro(!) die ze aan Harry Potter en zijn vriendjes te danken heeft.

Lees ook: TrailerTrash Peter en de Draak

Bizarre beesten


Harry zelf is voorlopig ook op de plank gezet en het is nog maar de vraag of de tovenaarsleerling ooit nog in de bioscoop te zien zal zijn. Maar liefhebbers van magie en fantasie komen dit najaar wel nogmaals aan hun trekken met een gloednieuwe Rowling-film. In 2001 schreef ze tijdens een korte pauze van haar Potterboeken het boek Fantastic Beasts and Where to Find Them en ook dat boek wordt nu door Hollywood naar de bioscoop gebracht. In de film volgen we een andere tovenaar, ene Newt Scamander (Oscarwinnaar Eddie Redmayne – The Theory of Everything, Les Misérables). Newt is in 1926 net klaar met zijn wereldwijde zoektocht naar de meest bijzondere beesten en monsters, wanneer hij nog even een tussenstop in New York maakt en iemand zijn koffer met de bizarre wezens opent en loslaat op de stad.

Lees ook: TrailerTrash The Great Wall

Check die trailer


Wat volgt is een zenuwslopende strijd om alle fantastische beesten één voor één terug in de koffer te krijgen, voordat ze New York totaal verwoesten. Regisseur David Yates was al verantwoordelijk voor de laatste vier Harry Potter films en mag nu dus met een andere tovenaar nogmaals proberen te scoren. Naast Redmayne zien we ook nog acteurs als Colin Farrell (True Detective, In Bruges), Jon Voight (Deliverance, Heat) en Ron Perlman (Hellboy, Sons of Anarchy). Een goed verhaal, goede acteurs, een goede regisseur en dus ook een goede film? Check die trailer en oordeel zelf!

[iframehttps://www.youtube.com/embed/YdgQj7xcDJo" frameborder="0">

Fantastic Beasts and Where to Find Them is vanaf donderdag 17 november in de Nederlandse bioscopen te zien.

  • Dennis de Vos