Check die trailer! Cars 3

   9991  

De animatiefilm Cars was een van dé grote succesverhalen van 2006. Gemaakt met een budget van ruim 110 miljoen euro haalde de film over een raceauto die met hulp van een aantal eenvoudige dorpswagentjes de strijd om de felbegeerde Piston Cup aangaat meer dan 450 miljoen euro op in de bioscoop. En daar tellen we dan nog niet eens de vele honderden miljoenen bij op die Pixar verdiende met de massale merchandise rond de wagens Lightning McQueen, Doc Hudson, Sally Carrera, Ramone, Luigi. Guido en natuurlijk Takel, de olijke en ietwat dommige takelwagen. Vijf jaar na het eerste deel volgde in 2011 wederom met veel succes Cars 2 (budget: 200 miljoen, opbrengst 550 miljoen) en tja, dan kan een derde deel eenvoudig weg gewoon niet lang uitblijven...

Lees ook: TrailerTrash Kingsman: The Golden Circle

Nog steeds de beste

In Cars 3 keren alle bekende karakters en de acteurs en actrices die hun stemmen inspreken weer terug. Owen Wilson (Midnight in Paris, Wedding Crashers, Night at the Museum) kruipt opnieuw in het chassis van Lightning (of in het Nederlands 'Bliksem') McQueen en ook Luigi (Tony 'Monk' Shalhoub), Sally (Bonnie Hunt – Rain Man, Jumanji, The Green Mile) en Takel (Mater in het Engels en ingesproken door komiek Larry the Cable Guy) scheuren voorbij om de inmiddels op leeftijd zijnde Mcqueen bij te staan in zijn ultieme poging om nog eenmaal te laten zien dat hij dan wel een oudere auto is, maar nog altijd de beste racer op de planeet is.

Lees ook: TrailerTrash Alien: Covenant

Check die trailer!

Al dik tien jaar lang lopen jongetjes met Cars rugtassen gevuld met Cars schriften en Cars auto's op basisschoolpleinen rond, net zoals meisjes sinds de Disneyfilm Frozen allemaal Anna of Elsa willen zijn en in prinsessenjurkjes en met bijbehorende poppen de buurt onveilig maken en bij hun ouders om nog meer gerelateerde spulletjes zeuren. En de kans is groot dat ook de volgende lichting kleintjes de komende jaren nog hevig geïndoctrineerd wordt door de commercieel zeer knappe koppen bij de filmstudio's van Disney en Pixar. Want met Cars 3 nu in aantocht zijn de jongens alweer geclaimd, maar Frozen 2 staat ook alweer in de steigers. Ouders met een dochter hebben nog tot 2019 respijt voordat dat 'feest' hen weer overvalt. Voor diegenen met jongetjes, de komende tijd weer héél, heel veel sterkte gewenst. Of is het allemaal niet zo erg? Nou vooruit, check die trailer en oordeel vooral zelf!

Cars 3 is vanaf woensdag 12 juli in de Nederlandse bioscopen te zien.

  • Dennis de Vos