Check die Trailer! Blade Runner 2049

   7774  

In TrailerTrash bespreken we wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op het langverwachte vervolg op Blade Runner: Blade Runner 2049.

In de jaren tachtig zijn er naast George Lucas met zijn hele Star Wars eigenlijk maar twee regisseurs die het actie-science fiction genre echt enige inhoud geven. Aan de ene kant heb je James Cameron, die met The Terminator en Aliens twee iconische films aflevert die verworden zijn tot echte Hollywoodlegendes. En aan de andere kant is daar Ridley Scott die niet alleen de originele Alien serveert waar Cameron vervolgens een vervolg op maakt, maar in 1982 ook met Blade Runner op de proppen komt. Het is vloeken in de Star Wars-kerk om die film de beste sci-fi ooit te noemen, maar laten we dan tenminste stellen dat 'ie verdomd dicht in buurt komt. Decennialang schreeuwen fans om een vervolg en nu, 35 jaar na het origineel, is 'ie er eindelijk met Blade Runner 2049.

Lees ook: TrailerTrash The Dark Tower

Rutger Hauer

Nog even terug naar het origineel. De film Blad Runner speelt zich af in Los Angeles in 2019. De wereld is door overbevolking in verval geraakt, waardoor de mens zich genoodzaakt ziet om de ruimte te koloniseren. Om het leven daar mogelijk te maken zijn androïden ontwikkeld, zogenaamde replicanten die nauwelijks van mensen te onderscheiden zijn én een extreme kracht hebben. Na een grote opstand van deze robots, is het hen verboden om naar de Aarde te reizen. Een speciale politie-eenheid, Blade Runners, maakt op aarde jacht op de robots. Een van die Blade Runners, Rick Deckard (Harrison Ford – Star Wars, Indiana Jones) wordt ingeschakeld om een aantal replicanten onder leiding van Roy Batty (onze eigen Rutger Hauer) te 'pensioneren'. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan...

Lees ook: TrailerTrash Cars 3

Check die trailer!

De originele Blade Runner lanceert de carrière van Rutger Hauer in Hollywood en maakt wederom duidelijk dat Ford dé ster van het moment is – hij speelt dan al al met Star Wars IV: A New Hope (1977), Star Wars V: The Empire Strikes Back (1980) en Raiders of the Lost Ark (1981), de eerste Indiana Jones-film, in zo ongeveer elke succesvolle film de hoofdrol. Jarenlang zinspelen inmiddels sir Ridley Scott en Ford over een vervolg op Blade Runner en met Blade Runner 2049, dat zich 30 jaar na het origineel afspeelt, krijgen zij hun zin. Met Ryan Gosling (Drive, La La Land) als nieuwe, jonge Blade Runner 'K' en Ford die na 30 jaar vermist te zijn weer opduikt om met zijn jonge evenbeeld de strijd tegen de replicants aan te gaan. Om na meer dan twintig jaar toch met een vervolgfilm te komen is niet altijd een succes (we noemen Indiana Jones 4, foei Harrison!), maar de verwachtingen voor deze film zijn wel weer erg hooggespannen. Terecht? Check die trailer en oordeel vooral zelf!

Blade Runner 2049 is vanaf donderdag 5 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

  • Dennis de Vos