Check die Trailer! Ben-Hur

   4657  

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de remake van Ben-Hur.

Diegenen die deze wekelijkse filmrubriek vaker lezen, weten dat ik geen groot fan ben van de enorme brij aan remakes die Hollywood de laatste jaren uit poept. Ik zie simpelweg veel liever een originele nieuwe film, dan een remake van een eerdere rolprent die ik al ken. Grafisch zal het vast allemaal indrukwekkender zijn, maar het verhaal is al verteld. Wees origineel en durf het aan om het bioscooppubliek te vermaken met iets baanbrekend nieuws. Zó zou het moeten zijn. Toch?

Lees ook: TrailerTrash Sing

Ben-Hur zonder Heston

Dat gezegd hebbende geniet ook ik soms echt nog wel van een remake. De gloednieuwe film Ben-Hur, een moderne kopie van het iconische Ben-Hur uit 1959 met Charlton Heston (Planet of the Apes, Bowling for Columbine) belooft in alle opzichten een spectaculaire blockbuster te worden en zal het ongetwijfeld goed doen in de Nederlandse bioscopen. Heston is er niet meer bij, hij overleed in 2008 op 84-jarige leeftijd, maar zijn opvolgers zijn in deze nieuwe versie ook niet verkeerd. Jack Huston (die in maffiaserie Boardwalk Empire op fenomenale wijze de mismaakte Richard Harrow neerzette) neemt de rol van Judah Ben-Hur over en wordt verder bijgestaan door Morgan Freeman (The Shawshank Redemption, Unforgiven) en Rodrigo Santoro (300, Focus).

Ben-Hur verhaalt over een rijke joodse man die door zijn jaloerse beste vriend wordt verraden om een vrouw en in handen komt van de Romeinen. Hij wordt aan het werk gezet als galeislaaf op een schip en ondergaat jarenlang zware ontberingen. Wanneer het schip na een gevecht zinkt, is Ben-Hur de enige overlever. Hij spoelt aan op het strand en ontmoet Ilderim (Freeman), een man die onderweg is naar Jeruzalem omdat hij met zijn vier paarden mee wil doen aan een wagenrace. Het toeval wil dat Ben-Hur een voormalig wagenracekampioen is en in de arena in zijn geliefde Jeruzalem neemt hij het op tegen andere racers, waaronder zijn voormalige beste vriend.

Lees ook: TrailerTrash The Legend of Tarzan

Check die trailer!

Ben-Hur uit 1959 is een filmklassieker en won liefst elf Oscars, een record dat alleen is geëvenaard door Titanic (1997) en The Lord of the Rings: The Return of the King (2003). Maar in alle eerlijkheid was die film ook al een remake van Ben-Hur: A Tale of the Christ uit 1926. Dus ach, misschien zijn remakes wel van alle tijden. De nieuwste Ben-Hur zal waarschijnlijk geen elf Oscars winnen, maar oogt wel erg vermakelijk. Oordeel vooral zelf en check die trailer!

Ben-Hur is vanaf donderdag 25 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien. 

  • Dennis de Vos