Check die trailer! Bad Santa 2

   13268  

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de niet geheel voor kinderen geschikte kerstfilm Bad Santa 2.

Dertien jaar geleden verraste Oscarwinnaar Billy Bob Thornton vriend en vijand door totaal onverwacht de hoofdrol in de Kerstfilm Bad Santa te spelen. En niet zomaar een kerstfilm, nee een film die bol staat van drank, drugs en seks. En de belangrijkste 'gebruiker' van dit alles? Inderdaad: de kerstman. Of nou ja, iemand die zichzelf voordoet als de kerstman. Billy Bob Thornton, dus.

Lees ook: TrailerTrash John Wick: Chapter 2

Verzopen kat

De aan lager wal geraakte oplichter Willie (Thornton) is vastbesloten om op kerstavond een groot warenhuis te beroven. Terwijl hij zichzelf als hulp-kerstman voordoet en kinderen op zijn schoot zitten om hun cadeauwensen kenbaar te maken, broedt hij samen met zijn kleine helper Marcus (Tony Cox) op een plan om in een klap stinkend rijk te worden. Dat hij een zwaar drankprobleem heeft en eruit ziet als een verzopen kat helpt daar alleen niet heel erg bij. Bad Santa is beschamend hilarisch en kent zeker één legendarische scène, waarbij Lauren Graham (de moeder uit Gilmore Girls) een wel heel bijzondere rol speelt:

Lees ook: TrailerTrash Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

Willie's moeder

Jarenlang is er volop gespeculeerd over een vervolg van deze asociale kerstfilm, maar wegens een loeidrukke agenda (Bad News Bears, School for Schoundrels, The Informers, The Judge en recentelijk de televisieserie Fargo) lukte het de producenten maar niet om Billy Bob opnieuw in een kerstmannenpak te hijsen. Tot nu dus, want met Bad Santa 2 keren Willie en Marcus terug! En krijgen ze hulp van Willie's moeder Sunny Soke (Oscarwinnares Kathy Bates – Misery). Of het tweede deel net zo schunnig en grof grappig is als het eerste deel moet nog blijken, maar de tekenen zijn alvast veelbelovend. Check die trailer en oordeel vooral zelf!

Bad Santa 2 draait vanaf donderdag 24 november in de Nederlandse bioscopen.

  • Dennis de Vos