Vliegtuiggeheimen: De geheime codetaal van de stewardessen (VIDEO)

   28795  

Je hoort stewards en stewardessen bijna nooit met elkaar praten. Dat is logisch want ze hebben een geheime gebarentaal die ze leren tijdens hun opleiding.

De kippendans

Het kan altijd voorkomen dat de kip- of kalkoensandwiches op zijn. Door het vliegtuig schreeuwen om nieuwe van een collega te krijgen, zit niemand op te wachten, tenzij je echt heel erge honger hebt. Daar hebben luchtvaartmaatschappijen wat op gevonden. De stewardess kijkt of haar collega oplet en doet gewoon een kip na. Zo weet het andere personeelslid dat ze nieuwe moet brengen, zodat jouw maag goed gevuld wordt.

Lees ook: Vliegtuiggeheimen: hier slapen de stewardessen (FOTO’S)

De meeste gebaren gaan over eten en drinken, omdat het vanwege karretjes moeilijk is om even naar elkaar toe te kunnen lopen. Er zijn echter ook speciale gebaren die bijna nooit voorkomen.

Aanzoek

Toch weet het luchtvaartpersoneel precies wat er moet gebeuren als het incidenteel voorkomt dat bijvoorbeeld een passagier ten huwelijk wordt gevraagd of iemand vastzit op het toilet. Wil je nog meer gebaren leren? Kijk dan naar het onderstaande filmpje dat door het personeel van Easyjet is gemaakt.

Lees ook: Nederlandse Ryanair-pilote verovert social media (FOTO’S)

  • J. Kraak