Top 5: de meest creatieve en bizarre smokkeltechnieken ooit (FOTO + VIDEO'S)

   31875  

Drugssmokkelaars zijn allesbehalve lieverdjes, maar het valt niet te ontkennen dat ze soms verdomd creatief uit de hoek weten te komen.

Er zijn eindeloze voorbeelden van intrigerende methodes die men gebruikt om drugs landsgrenzen over te krijgen. De smokkelaars gaan te land, ter water en door de lucht. Werkelijk niets is hen te gek om de autoriteitendans te ontspringen. Vaker dan niet hebben de douane en narcoticabrigades het nakijken en komen met lege handen te staan. Vandaar dat we alleen licht op de 'genieën' die tegen de lamp zijn gelopen kunnen schijnen. In sommige gevallen, daarentegen, hebben we het kunnen en moeten doen met het achtergelaten bewijsmateriaal. Vandaag een top 5 van de meest creatieve, bizarste en bijna niet te geloven smokkeltechnieken van criminelen over de wereld.

5 - Onderzeeërs

Om de autoriteiten steeds een stapje voor te blijven, ontwikkelen smokkelaars zich constant. Maar je moet toch wel stalen ballen hebben om in een afgeschreven doodskist vol cocaïne naar de dieptes van de zee te dalen.

Lees en zie ook: boefjes verstoppen coke in cornflakes

 

4 - Bazooka's

Volgens ons ziet de Mexicaanse politie ze vliegen. Daar stuiten de autoriteiten namelijk geregeld op zelfgemaakte bazooka's, waarmee drugs Amerika in worden gelanceerd.

Lees en zie ook: Mexicaanse drugshandelaren gebruiken bazooka's om drugs de VS in te smokkelen

3 - Crackbaby

In 2013 werd een Canadese (as)sociaal werker gearresteerd met twee kilo cocaïne in haar zwangere buik. Nepbuik, welteverstaan. De nepbuik kwam aan het licht omdat de buik hard en koud aanvoelde tijdens het fouilleren. Waarschijnlijk kreeg zij langer dan negen maanden.

Lees en zie ook: 114 kilo coke gevonden op Haags zoldertje

2 - Stoffelijk cocaïne overschot

'Er gaat voor die gebruikers niets boven een lijntje witte poeder zo vlak voor de koffie, zelfs niet als het uit een koud lichaam dat in staat van ontbinding is komt', moeten deze smokkelaars in Afrika hebben gedacht. Een handjevol personen is daar gearresteerd omdat zij cocaïne vervoerden in de maag van een overleden persoon, met als excuus hem te begraven in het land van herkomst. Nou willen wij onze neus niet in andermans zaken steken, maar was het niet beter geweest om te zeggen dat de coke nodig was voor een ritueel waarin niemand met lege handen naar het hiernamaals wordt gestuurd? Anders verveelt een eeuwigheid zo.

Lees en zie ook: Amerikaanse zalmen zitten bomvol cocaïne

1 - Cocaïne implantaten

Tussen al die vrouwen die vooraan lijken te hebben gestaan bij het uitdelen, zit blijkbaar een enkele bedriegster. Zo ook op het vliegveld in Barcelona, waar in 2012 een Panamese vrouw van een vlucht uit Colombia werd gearresteerd. Ze had kersverse implantaten. Moet kunnen toch? Nou, niet als deze gevuld zijn met ongeveer anderhalve kilo cocaïne.

Lees en zie ook: vrouw smokkelt cocaïne in voorgevel!

Credit La Policia Nacional

 

Lees en zie ook: jeugdige dame smokkelt pakketje cocaïne... in haar vagina

Het kan altijd nog knulliger. Niet waar, Jacobse en Van Es?

  • N. Pracht