Oh, de gruwel: arts verwijdert ENORME wrat uit voet! (VIDEO)

   26288  

Vanaf vandaag delen we elke zaterdagochtend rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waar is. Met vandaag, uit februari van dit jaar: de megawrat.

Niets is beter dan even heerlijk gruwelen op z'n tijd. Voor iedereen die het roerend met deze stelling eens is, biedt de wonderlijke wereld van het wereldwijde web genoeg uitkomst. Zo troffen we op YouTube de volgende video aan van een arts, een onfortuinlijke patiënt en een werkelijk enorme wrat. Laat het gruwelen maar beginnen!

Leo Krawetz is een arts verbonden aan de Healthy Feet Podiatry in Tampa, een stad in het zuiden van de Amerikaanse staat Florida. Net als veel andere doktoren in de 21e eeuw houdt hij een vlog (videoblog, red.) bij, waarin hij online de belevenissen in zijn praktijk deelt. Dat zulke vlogs met enige regelmaat pareltjes opleveren voor de internetter met de wat sterkere maag, zal geen verrassing zijn. Zo troffen wij op de YouTube-vlog van dokter Krawetz - simpelweg 'Leo Krawetz' genaamd - het volgende juweeltje aan. Maar let op: wie al flauwvalt van een gescheurde nagel, kan wat volgen gaat maar beter overslaan.

Lees en zie ook: gigantische haarbal verwijderd uit maag meisje!

Genesteld

Te zien is hoe Leo een patiënt behandelt met een gigantische wrat op zijn voet. De arts verdooft de onfortuinlijke patiënt, waarna hij door lagen van geïnfecteerde huid moet snijden om bij de wrat te komen. De wrat, een zogenoemde clusterwrat, heeft zich diep in de huid genesteld. Uiteindelijk weet Krawetz met een tang de enorme wrat te verwijderen. Ondertussen vertelt Leo rustig waar hij mee bezig is. Ook in de reacties op YouTube geeft hij tekst en uitleg. Wij zouden ons heerlijk op ons gemak voelen met zo'n relaxte dokter!

Bizar om een wrat op zo'n manier te zien!

  • Y.M. Osterloh