Geen succes met de dames? Eet dan wat meer knoflook

   20010  

Vergeet een ander kapsel, nieuwe kleding of een onbetaalbaar geurtje: knoflook is het antwoord op de vraag waarom het niet wil vlotten met de meiden. Of beter gezegd: geen of te weinig knoflook. 

Althans, dat zeggen onderzoekers van de University of Stirling (Schotland) en collega's van de Karelsuniversiteit in Praag. Zij vroegen 42 mannen beurtelings knoflook te eten. Vervolgens droegen zij twaalf uur lang doekjes in hun oksels te dragen. Deze doekjes leverden zij na die halve dag weer braaf in, waarna een testpanel bestaande uit 82 vrouwen zich in de geur vastbeet. De vrouwen werd gevraagd de geur op mannelijkheid, aantrekkelijkheid en intensiteit te beoordelen.

Lees ook: liever lui dan moe? Gefeliciteerd, je hebt een hoog IQ!

Antioxidanten

Je raadt het al: de mannen die knoflook hadden geconsumeerd scoorden op al die vlakken hoger. 'Hoe dan?!', roepen wij in koor. Nou, daar hebben de onderzoekers wel een antwoord op. Knoflook zit onder meer barstensvol antioxidanten. Kortom: knoflook is goed voor je. Dus ga je er ook nog eens lekkerder door ruiken ook. En daarmee kom je als klap op de vuurpijl weer wat meer in de smaak bij onze vrouwelijke medemens.

Lees en zie ook: dames met een groot achterwerk zijn gezonder (FOTO'S)

Maar goed dat de adem niet getest werd.

  • Y.M. Osterloh