Doodnormale man heeft amper hersenen (FOTO)

   5464  

Amper hersenen hebben en toch normaal functioneren. Een Fransman doet het al meer dan een halve eeuw.

Frankrijk is voor de derde keer in anderhalf jaar tijd opgeschrikt door een bloedige terreuraanslag. Dat is verschrikkelijk. Werkelijk waar verschrikkelijk. 't Is een keiharde realiteit, maar de wereld draait intussen gewoon weer door. Daarom dat we je nu, op deze plek, trakteren op ietwat luchtiger nieuws uit - toevallig genoeg - datzelfde Frankrijk. Om precies te zijn komt dat luchtige nieuws uit (ja, echt!) de medische wereld, waar dokters compleet perplex staan nu blijkt dat een Franse man al ruim een halve eeuw een normaal leven leidt, terwijl hij amper hersenen heeft. 

Lees en zie ook: kerel doet BIZARRE ontdekking bij de tandarts (FOTO)

90%

De man, een ambtenaar, is getrouwd, heeft twee kinderen en is best gezond. Doodnormaal, dus. De Fransman - van wie we geen verdere gegevens hebben - bracht een bezoekje aan zijn huisarts, omdat hij last had van zijn linkerbeen. Een hersenscan (die je boven het artikel ziet) volgde, waaruit bleek dat hij maar liefst 90% van zijn hersenen mist. Alleen aan de binnenzijde van zijn schedel kwamen de artsen een dunne laag hersenweefsel tegen.

Lees ook: man heeft buikpijn, doet gruwelijke ontdekking

Stopgezet

Helemaal als een verrassing komt het niet. De onfortuinlijke kerel werd ruim vijftig jaar geleden geboren met de aandoening hydrocefalus, oftewel: een waterhoofd. Hij is in zijn jeugd daarvoor behandeld, maar die behandeling is ooit - om onbekende redenen - stopgezet. Met als gevolg dat vloeistoffen in zijn brein het hersenweefsel ernstig hebben aangevreten. Gelukkig voor de Fransman vond deze erosie maar traag plaats, waardoor de hersenen - of wat er van over is - zijn altijd blijven functioneren

Een ware hersenkraker voor de medische wereld.

  • Y.M. Osterloh