Boefjes verstoppen coke in cornflakes

   2803  

Meer dan een halve kilo coke verstopt in een doos cornflakes. Twee Amerikaanse drugscriminelen deden het, maar kwamen er - helaas voor hen - niet mee weg. Tsja, een sterk ontbijt is het in ieder geval wel!

De verkeerspolitie van Putnam County, in de Amerikaanse staat Florida, zag dat er een mankement was aan de auto van de 19-jarige Efren Zuniga en de 24-jarige Jose Moreno. De auto werd tot stoppen gemaand - en al snel grondig doorzocht, nadat agenten een verdachte tas opmerkten op de achterbank. Er werd grof geschut ingeschakeld: een drugshond, Axel genaamd, verscheen ten tonele.

Iets niet helemaal in de haak

Niet zonder resultaat: Axel rook dat er iets niet helemaal in de haak was met een doosje cornflakes, die in de tas zat. Tussen de cornflakes zat een pakketje coke verstopt. In totaal ging het volgens de politie om grofweg 514 gram. In Putnam County heeft een pakketje van dergelijke omvang een straatwaarde van zo'n 14.000 tot 16.000 dollar. Dure cornflakes, dus! 

Lees ook: vrouw verstopt cocaïne in voorgevel!

Gevang

Agenten stuitten, tijdens het fouilleren, ook nog eens op een onbekende hoeveelheid coke in de broekzak van Zuniga. Beide heren zijn aangeklaagd voor cokesmokkel. Ze zijn ondergebracht in het lokale gevang. 

Zal dit het favoriete ontbijt zijn geweest van Pablo?

  • Y.M. Osterloh