Belgische jongen (15) pleegt zelfmoord na verspreiding van naaktfoto

   11057  

Een Belgische jongen is gisterenavond voor de trein gesprongen, nadat hij ontdekte dat een naaktfoto van hem de ronde deed op social media.

De 15-jarige jongen uit het Belgische Appelterre ontdekte iets voor 22 uur dat een naaktfoto van hem werd verspreid via Snapchat. Kort daarna sprong hij voor de trein. Hoewel de hulpdiensten snel ter plaatse waren, konden ze niets meer doen meldt de Gazet van Antwerpen.

Infrabel (de Belgische Prorail) heeft aan de krant bevestigd dat er gisteren een aanrijding was op het desbetreffende traject. Volgens hen was het een wanhoopsdaad. ‘Ik ken die mensen heel goed, ze zijn er verschrikkelijk van aangedaan’, zegt de burgemeester aan het medium.

Onur

Het is niet de eerste keer dat iemand zichzelf van het leven berooft nadat er naaktfoto’s van iemand naar buiten zijn gekomen. Drie maanden geleden sprong de 15-jarige Onur uit Enschede van een flat, nadat hij merkte dat er een naaktfoto van hem op Instagram was geplaatst. De foto’s werden vermoedelijk verspreid door een oud-klasgenoot.

113

Worstel je zelf met zulke problemen, zoek dan hulp! Dat kan via Stichting 113Online via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113online.nl.

Het is verschrikkelijk dat er weer een slachtoffer valt door online pesten. Pas dus goed op met social media en vooral met wie je bepaalde foto’s deelt.

  • J. Kraak