Belgische hoogleraar wil dat trio’s wettelijk beschermd worden

   1802  

De Amsterdam Pride was afgelopen weekend een feest en aan het einde van de week is er een Pride in Antwerpen. Maar naast gezelligheid staan die evenementen vooral in het teken van gelijke rechten. Dat willen polyamoristen nu ook.

Polyamorie

Polyamorie is het hebben van meerdere relaties. Dat kan in verschillende vormen: zo kunnen twee mensen die samenwonen beiden nog relaties met anderen hebben, een huishouden van drie volwassen personen die een relatie met elkaar hebben en zijn er zelfs solopoly’s: singles die relaties hebben met meerdere personen. Kortom: een vrij ingewikkeld verhaal dus.

‘Het is een beetje als Knex, alles is mogelijk, zolang alle partners akkoord zijn’, zegt Annabelle Standaert, coordinator van Polyamory Belgium tegen de Gazet van Antwerpen. Daarbij gaat het niet om seks maar om liefde.

Steun

Die groep krijgt steun van de Belgische hoogleraar familierecht Frederik Swennen, meldt GVA. Althans, alleen het deel waarbij meeredere mensen met elkaar samenwonen en relaties hebben (bijvoorbeeld trio’s). Hij onderzoekt of er bepaalde regelingen uit het huwelijk ook speciaal bij die groep kunnen worden toegepast zoals rekeningen samen betalen, erfenissen, belastingen en rechten op verlof bij huwelijken of overlijden.

  • J. Kraak